Premiership: Nastavlja se kriza Tottenhama

Radiosarajevo.ba
Premiership: Nastavlja se kriza Tottenhama
Pobjedom na gostovanju kod Watforda 4:2 Manchester United primaknuo se vodećem Manchester Cityju na vrhu ljestvice Premiershipa.

Strijelci za momčad Josea Mourinha bili su dva puta Ashley Young u 19. i 25. minuti, Anthony Martial u 32. i Jesse Lingard u 86. Golove za Waford postigli su Troy Deeney iz jedanaesterca u 77. minuti i Abdoulaye Doucoure u 84. minuti.

Manchester United sada ima 32 boda, pet manje od vodećeg gradskog rivala Cityja koji večeras dočekuje Southampton.

Leicester City na svom je terenu rezultatom 2:1 pobijedio Tottenham, što je treći poraz u posljednjih pet prvenstvenih utakmica za Spurse.

Lisice su povele 2:0 golovima Jamieja Vardyja u 13. minuti i Riyada Mahreza u sudskoj nadoknadi prvog poluvremena. U nastavku Harry Kane smanjio je na 2:1 u 79. minuti, no gosti iz Londona do kraja susreta nisu još jednom uspjeli svladati Kaspera Schmeichela i spasiti se poraza.

U utorak su odigrane još dvije utakmice 14. kola engleskog prvenstva u kojima su Brighton i Crystal Palace podijelili bodove odigravši 0:0, dok je u susretu West Bromwicha i Newcastlea rezultat bio 2:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije