Janjoš: Slažem se da igrači nisu spremni, u potrazi smo za novim trenerom

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Slažem se da igrači nisu spremni, u potrazi smo za novim trenerom
Fudbalski klub Sarajevo danas je u svečanom salonu Svetozar Vujović predstavio novog šefa stručnog štaba. Ekipu će u nastavku sezone voditi Mehmed Janjoš, a njegovi pomoćnici bit će Senad Repuh i Zijad Švrakić.

Na početku se novinarima obratio Faruk Ihtijarević.

"Broj kandidata je bio veliki i to pokazuje da je naš klub najveći u Bosni i Hercegovini, a naša odluka je bila jednoglasna. Nadamo se da ćemo poboljšati igru i rezultata s našim domaćim kadrom", kratko je rekao Ihtijarević.

"Najljepše se vratiti kući, iako nikada nisam ni odlazio iz FK Sarajevo. Ja sam vojnik kluba, vrijeme će pokazati koliko je Sarajevo napravilo dobru stvar i koliko će ovaj šef stručnog štaba napraviti. Već je prošlo sedam kola, a u ovoj varijanti moramo dati maksimum napora, te ćemo u januaru vidjeti šta nam je dalje raditi", rekao je Janjoš na početku izlaganja.

"Gledao sam utakmice i mislim da dobro znam igrački kadar. Mi već danas poslije ove konferencije idemo u Čitluk, gdje ćemo igračima objasniti ono što želimo od njih i kako želimo da igraju i brane bordo boje."

"Odgovor na sve mogu dati kada s igračima budem neki određeni period, ali ovo što sam vidio je dobro i imamo potencijala. Mi moramo vratiti samopouzdanje igračima koje je jako poljuljano. Neshvatljivo je da igrači griješe u pasovma prema igračima do sebe. Prelazni rok je pri kraju, igrački kadar koji imamo je to što imamo i moramo izvući maksimum iz igrača."

"Slažem se da je izgledalo da je sprema loša, ali ljudi prije mene su radili posao na najbolji mogući način. Vidjet ćemo na licu mjesta kakva je sprema. Ipak, imamo kratak period i ne možemo izmišljati toplu vodu. Mislim da su problemi psihološke prirode i kada se to popravi, mislim da će i sprema biti bolja. Trenutno će kondicioni trener biti Slobodan Klačar iz Akademije, ali ćemo tražiti trenera koji je adekvatan potrebama Sarajeva."

"Navijač našeg kluba mora otići zadovoljan sa stadiona."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije