Predstavljamo vam FK Krupu i NK Metalleghe

N. K.
Predstavljamo vam FK Krupu i NK Metalleghe
U prvoj sezoni Premijer lige koja će brojati 12 klubova neće biti velikih imena bh. fudbala kao što su Velež i Borac. Muđutim, tu su dva nova premijerligaša FK Krupa i NK Metalleghe.

Krupa na Vrbasu je mjesna zajednica udaljena 22 kilometra od Banje Luke, koja broji svega 2.000 stanovnika, a s nešto širim okruženjem kanjona Vrbasa broji oko 10.000 stanovnika i upravo ovdje će se igrati ove sezone premijerligaški susreti.

FK Krupa je osnovana 1983. godine, a u junu 2014. godine ušla je u Drugu ligu Republike Srpske - grupa Zapad. Godinu dana kasnije tim Krupe zaigrao je u Prvoj ligi RS-a, a može se dičiti i osvajanjem Kupa grada Banjaluke, te Područnog kupa RS-a.

Također, stadion Krupe još uvijek nije dobio potrebnu licencu FSBiH za utakmice PLBiH. Trenutno ima kapacitet od 1.680 sjedećih mjesta, od čega je 900 natkrivenih, a trenutno se vrše radovi na prilazu stadionu i izgradnji još jedne tribine kako bi sve bilo gotovo prije početka nove fudbalske sezone. Međutim, u Krupi su kao alternativu prijavili stadion u Istočnom Drvaru, pa ukoliko nešto krene nepredviđenim tokom, fudbaleri iz Krupe na Vrbasu biće domaćini na ovom terenu, dok njihov stadion ne bude spremam za premijerligaške mečeve.

Svoju debitantsku sezonu u Premijer ligi ostvarit će i ekipa NK Metalleghe BSI iz Jajca koja je osnovana 2009. godine. U sezoni 2015/2016 ovaj klub ostvario je historijski uspjeh, te je u samo sedam godina postojanja osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi F BiH i plasirao se u najviši BiH nogometni rang – Premijer ligu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije