Predsjednica Kolinda postala fudbalski ekspert: Ja bih to malo više u napad

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Kolinda postala fudbalski ekspert: Ja bih to malo više u napad
Foto: EPA-EFA / Kolinda nakon finala SP

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović "ukrala" je show na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, kada je mokra do kože, bez kišobrana, prisustvovala dodijeli medalja nakon finalne utakmice njene Hrvatske i Francuske. Uspjela je doći u centar pažnje u finalu Mundijala. 

Upad u svlačionice gdje se nalazi 30+ mokrih, oznojenih muškaraca koji se upravo spremaju potpuno skinuti, jer su se, je li, znojili 90+ minuta, postala joj je uža specijalnost (kada ne govori o 10.000 naouružanih islamskih terorista u BiH).

Međutim, nije tu kraj. Vratio se reprezentativni fudbal, vratila se i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. I to kao fudbalski stručnjak, spremna da analizira fudbalsku igru. Možda bi se Joško Jeličić i Stipe Pletikosa mogli i zabrinuti.

No, da pređemo na stvar. Ovako je predsjednica Hrvatske analizirala igru reprezentacije svoje zemlje protiv Azerbajdžana.

"S obzirom na to da su prvi put igrali u ovakvoj postavi, mislim da je bilo dobro. Vidjeli smo koliko smo bili dominantniji, nismo iskoristili toliko šansi, a oni su od dvije šanse iskoristili jednu. Mislim da je malo previše igrača ostalo u sredini. Ja bih ih malo više isturila u napad. Mislim da moramo biti malo agresivniji. Znate kako je uvijek mislim - 'no risk, no profit'. Treba malo ponekad i riskirati", rekla je Kitarović i potom se dotakla naredne utakmice Hrvatske s Mađarskom u Budimpešti:

"Do nedjelje će se oni bolje posložiti, bolje uigrati. Vjerujem da će to biti bolja, dinamičnija utakmica. Naravno, očekujem pobjedu", istaknula je Kitarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije