Predložili Begića za počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH

Radiosarajevo.ba
Predložili Begića za počasnog predsjednika Nogometnog saveza BiH
Foto: AA / Elvedin Begić

Izborna Skupština Nogometnog/ fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana krajem godine.

Sjednica će biti izbornog karaktera s obzirom na to da aktuelnoj fudbalskoj vladi ističe četverogodišnji mandat. Na sjednici ćemo dobiti i novog predsjednika saveza, koji će zamijeniti aktuelnog predsjednika Elvedina Begića, koji je u prethodna dva mandata obavljao tu dužnost.

Begić je dobio povjerenje na Skupštini N/FS BiH u decembru 2012., ali i četiri godine kasnije, kada je započeo njegov drugi mandat. S obzirom na to da će u narednom mandatu ova funkcija pripasti kandidatu FS RS, ostaje pitanje kakvu će ulogu u budućnosti obnašati aktuelni predsjednik saveza.

Četiri kantonalna fudbalska saveza, FS Kantona Sarajevo, koji je i Begićev matični savez, FK Bosansko-Podrinjskog kantona, FS Unsko-Sanskog kantona i FS Zeničko-Dobojskog kantona, podnijela su prijedlog Izvršnom odboru da se Elvedin Begić na narednoj skupštini imenuje za počasnog predsjednika N/FS BiH, piše Sport1.ba.

Ovu titulu je u našoj državi do sada jedini dobio legendarni Ivica Osim, proslavljeni bh. fudbaler i fudbalski trener, koji je ovu titulu zaslužio svojim neizmjernim doprinosom razvoju i promociji fudbala u našoj zemlji, ali i ulozi koju je imao tokom angažmana u Komitetu za normalizaciju bh. fudbala.

Na taj način bi se odala počast Begiću na svemu učinjenom u prethodnom periodu, a to bi svakako bila i velika satisfakcija za aktuelnog predsjednika N/FS BiH. O ovoj inicijativi bi se, kako smo saznali, trebalo raspravljati na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije