Pred vječiti derbi: Plavi bez ulaznica za zapadnu tribinu Koševa?

Radiosarajevo.ba
Pred vječiti derbi: Plavi bez ulaznica za zapadnu tribinu Koševa?
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Korteo Željinih Manijaka

Za manje od deset dana bit će odigrana utakmica koja će odrediti tok bitke za nogometnog prvaka BiH.

Stadion Asim Ferhatović Hase u subotu, 30. novembra, bit će poprište još jednog derbija između Sarajeva i Željezničara.

Sama činjenica da se sastaju ljuti gradski rivali izaziva zanimanje kod većine ljubitelja fudbala u našoj zemlji, dok tenzije podiže i stanje na tabeli, s obzirom da je riječ o okršaju dvije trenutno prvoplasirane ekipe Premijer lige BiH koje će tu ostati najmanje još jednu sedmicu, bez obzira na rasplet u predstojećem 17. kolu.

Povodom sarajevskog derbija jučer su se sastali članovi rukovodstava dva kluba kako bi razgovarali o protokolu samog meča.

Jedna od tačaka ovog skupa ticala se raspodjele ulaznica. U Fudbalskom klubu Sarajevo tako su, kako nezvanično saznajemo, odlučili proslijediti Željezničaru 3.000 karata za navijače Plavih, piše Scsport.

Međutim, sve te ulaznice su samo za južnu tribinu Koševa. I ne samo to, već će dio ulaza za Zapad (onaj bliži južnoj strani) biti zatvoren.

Podsjećamo, prošli put kad je sarajevski derbi odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase osiguran je kontigent karata namijenjen Željinim fanovima i za zapadnu tribinu (po cijeni od 12 KM).

Upravo zbog toga, saznajemo, čelnici Željezničara bili su neprijatno iznenađeni protokolom, koji im je saopšten jučer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije