Poznato koliko je novca Vincent Tan za šest godina uložio u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Poznato koliko je novca Vincent Tan za šest godina uložio u Sarajevo
Twitter / Vincent Tan

Malezijski multimilioner - Vincent Tan doskora je bio većinski vlasnik upravljačkih prava u Fudbalskom klubu Sarajevo, a svoja upravljačka prava prepustio je Nguyen Hoai Nam-u iz Vijetnama. Barem onaj većinski dio. 

Hoai Nam sada ima 60 posto upravljačkih prava Bordo tima, dok 30 posto još uvijek pripada Tanu. Deset posto je u vlasništvu drugih poslovnih subjekata.

Vijetnamski medij - The Thao Van Hoa navodi kako je Tan najmanje ulagao u Fudbalski klub Sarajevo s obzirom na to da je u njegovom vlasništvu još i velški Cardiff, belgijski Kortrijka i američki Los Angeles FC.

Prema navodima Vijetnamaca Tan je u proteklih šest sezona u Sarajevo uložio svega dva miliona dolara i to nakon što je preuzeo upravljačka prava Bordo tim, dok je godišnji budžet klubova u Vijetnamu oprilike između 1.5 i 2 miliona dolara.

Vijetnamci navode i kako se Tan nije mnogo pitao kada je transfer politika kluba u pitanju, te da će novi vlasnik većinskih upravljačkih prava pokušati dovesti dva fudbalera u Sarajevo iz Vijetnama, a to su Quang Hai (1997) i Nguyễn Công Phượng (1995).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije