Poznat plan priprema Roberta Mancinija za utakmicu sa Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Poznat plan priprema Roberta Mancinija za utakmicu sa Zmajevima
Foto: EPA-EFE / Moise Kean

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Europsko prvenstvo u fudbalu koje će se igrati 2020. godine nastavlja utakmicama trećeg i četvrtog kola protiv Finske, odnosno Italije.

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini spisak fudbalera na koje računa objavit će 27. maja popodne, saopćeno je iz Fudbalskog saveza Italije. 

Pripreme za utakmice s Grčkom (osmi juni) i našom reprezentacijom Talijani počinju 1. juna, a prvi trening bit će u 17 sati tog dana. Nakon utakmice na stadionu Mira i prijateljstva u Atini Talijani će vratiti u Torinu gdje ih očekuje trening u 18 sati. Utakmica sa Zmajevima na rasporedu je u 20 sati i 45 minuta 11. juna.

Talijani će do petog juna imati jedan trening dnevno i mnogo sponzorskih obaveza, a petog i šestog juna trenirat će dva puta dnevno. Sedmog kreću iz Firence za Atinu, a kao što smo već rekli vraćaju se devetog.

Zanimljivo je da će Mancini odraditi trening sa svojim igračima u Atini dan nakon utakmice, a potom se u 15 sati i 45 minuta Azzurri vraćaju u svoju domovinu. Dan prije utakmice odradit će zvanični trening na stadionu Juventusa. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije