Potvrđena naša informacija: Zrinjski našao zamjenu za Blaža Sliškovića

Radiosarajevo.ba
Potvrđena naša informacija: Zrinjski našao zamjenu za Blaža Sliškovića
Facebook / Potvrđeno: Zrinjski našao zamjenu za Blaža Sliškovića

Uprava HŠK Zrinjski izabrala je nasljednika Blaža Sliškovića. Riječ je o Splićaninu Hariju Vukasu, čime je potvrđeno jutrošnje pisanje portala Radiosarajevo.ba.

Otkrivamo ko će biti novi trener Zrinjskog: U Mostar stiže veliki stručnjak

Vukas je bogatu igračku karijeru započeo u Hajduku, za koji je igrao od 1990. do 1995. godine. Još je nosio i dres Primorca, Zadra, Zagreba, Charleroia i Domžala, a posebno je u sjećanju ostala njegova Segesta s kojom je došao do finala Intertoto kupa.

Trenersku karijeru Vukas je počeo graditi u hrvatskim niželigašima NK Dugopolje, NK Zagora i HNK Dinara, zatim je nekoliko godina radio u Školi nogometa HNK Hajduk Split, a u sezoni 2014./2015. bio je i glavni trener prve momčadi splitskog kluba.

Hari Vukas: Novi trener HŠK Zrinjski radio je i u Hajduku   - undefined

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL: Hari Vukas: Novi trener HŠK Zrinjski radio je i u Hajduku 

U Hajduku je radio i kao pomoćnik Igoru Tudoru, upravo su oni Hajduku donijeli zadnji trofej – Kup 2013. godine. Imao je 2015. godine i samostalnu epizodu u vođenju Hajduka, a kasnije je s Tudorom bio i u Karabüksporu i Galatasarayu.

Iako su se posljednjih dana kao glavni kandidati slovili Goran Slabić, Mato Neretljak, Mladen Žižović, Ante Šimundža i Damir Burić, Vukasovo ime je među posljednjim isplivalo na popisu kandidata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije