Potvrđeno: BiH i Kosovo, ukoliko se plasiraju na Euro, ne mogu igrati u istoj grupi

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: BiH i Kosovo, ukoliko se plasiraju na Euro, ne mogu igrati u istoj grupi
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Bilino polje: Bosna i Hercegovina - Finska

Reprezentacije koje ne mogu u istu grupu su: Armenija i Azerbajdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španija i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na St. Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje “zabranjenih sukobljenih reprezentacija” odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ove reprezentacije sastanu za vrijeme turnira, ovo su obrazložili iz Europske nogometne federacije (UEFA).

Srbijanski Telegraf je zanimalo šta će se desiti ukoliko se na smotru najboljih europskih selekcija plasiraju Srbija i Kosovo, te su zamolili UEFA za obrazloženje.

Tom prilikom iz krovne kuće europskog nogometa su naveli "da se ne mogu sastati ni BiH – Kosovo u grupnoj fazi".

Poznato je i da se pojedine reprezentacije ne mogu sastati u kvalifikacijama, a sada je potvrđeno da se to odnosi i na grupnu fazu Europskog prvenstva.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine skoro pa je izgubila sve šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Europsko prvenstvo, međutim, imat će šansu učiniti to kroz baraž Lige nacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije