Sjajni Zmaj razjasnio sve dileme oko toga želi li igrati za BiH i pohvalio Spahića

Radiosarajevo.ba
Sjajni Zmaj razjasnio sve dileme oko toga želi li igrati za BiH i pohvalio Spahića
Foto: EPA-EFE / Emir Dilaver

Nakon današnjih objava o tome da Emir Dilaver, igrač Dinama, žali što nije nastupao za Austriju, oglasio se i sam nogometaš koji je istakao da mu je muka od izvrtanja njegovih riječi.

On je, između ostalog, rekao da mu se često dešava da se njegove izjave tumače kako to nekima odgovara, ali da su pojedini mediji pretjerali u tome.

Istakao je kako nema smisla da se njegove riječi okreću zbog klikova, te da je u svom životu sve stekao svojim radom, trudom, zalaganjem i odricanjem.

"Bosnu i Hercegovinu nisam odabrao, jer ga Austrija nije htjela. Poštujem zemlju u kojoj su rođena moja djeca, te poštujem državu u kojoj trenutno igram", kazao je Dilaver.

Pročitajte njegovu detaljnu objavu:

detaljna izjava Emira Dilavera - undefined

Facebook: Detaljna izjava Emira Dilavera

Inače, Dilaver je jasno stavio do znanja da će u budućnosti igrati za reprezentaciju naše zemlje, te je automatski postao interesantan medijima u Austriji.

Barbarez, Dilaver i Spahić - undefined

Foto: Sport1.ba: Barbarez, Dilaver i Spahić

U opširnom razgovoru za austrijski krone.at, Dilaver je poručio da je veliku ulogu u tome da igra za naš nacionalni tim imao i bivši kapiten naše reprezentacije Emir Spahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije