Postao profesionalac sa 32 godine, potpisao milionski ugovor, čeka ga Messi

Radiosarajevo.ba
Postao profesionalac sa 32 godine, potpisao milionski ugovor, čeka ga Messi
Foto: Sportbible / Enric Gallego

Radio je kao vozač kamiona, građevinac i montažer klima kako bi uspio "podržati" svoju amatersku fudbalsku karijeru, ali nakon 13 godina odricanja i teškog rada Enric Gallego naredne sezone igrat će u dresu Getafea utakmice Europske lige i La Lige, koja je po mnogima najbolja liga svijeta.

Gallegov put do samog vrha bio je zaista neobičan. Ovaj 32-godišnjak profesionalni fudbal počeo je igrati prije godinu dana kada je zaigrao za drugoligaša Extramaduru. Imao je 31 godinu i 11 mjeseci. Prije toga igrao je za Cornellu, Premiju i Alzamoru. U prva četiri mjeseca za novi klub postigao je 15 golova, što je privuklo pažnju drugih klubova.

Prešao je u Huescu za 1.8 miliona eura, a onda se san počeo ostvarivati. Odjenom umjesto velikog šoferskog volana, klima uređaja, građevine ispred njega su na zelenom terenu Messi, Suarez, Griezmann, Modrić, Benzema... Nažalost Huesca je ispala iz lige, ali je Gallego ostavio trag i uslijedio je poziv od Getafea koji je Huesci za njega platio šest miliona eura.

Pratit ćemo Gallega u La Ligi naredne sezone, kao i u Europskoj ligi. On je potvrda da nikada ne trebate odustati od svojih snova!

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije