Postao je simbol kluba: Edin Višća u nedjelju igra 250. utakmicu za Basaksehir

Radiosarajevo.ba
Postao je simbol kluba: Edin Višća u nedjelju igra 250. utakmicu za Basaksehir
Bio je 10. august 2011. godine kada je Edin Višća, dotadašnji fudbaler Željezničara, potpisao za turski Basaksehir.

Klub koji se u to vrijeme zvao Istanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü platio je za 21-godišnjeg fudbalera 400.000 eura i malo ko je tada očekivao da će Višća postati svojevrsni simbol "narandžastih sa stadiona Fatih Terim".

Igrač rođen u Olovu 17. februara 1990. godine odigrao je u prethodnih sedam sezona 249 takmičarskih utakmica za Basaksehir, pri čemu se njegov fudbalski razvoj poklopio s usponom malog istanbulskog kluba u vrh turskog fudbala.

Ako ne bude nekih iznenađenja, Edin Višća će u nedjelju, dan nakon svog 28. rođendana, odigrati 250. utakmicu za Basaksehir i to na gostovanju u Trabzonu.

U ukupno 249 odigranih utakmica za Basaksehir, bh. reprezentativac je postigao 62 gola, od čega 45 u Super ligi, deset u 1. ligi Turske (drugi rang takmičenja), pet golova u Europa ligi, te dva gola u pretkolima Lige prvaka.

Osim što je jedna od najvažnijih karika u timu, uvijek pouzdan adut treneru Abdullahu Avcıju, impresionira to što Višća za sedam sezona nije kažnjen crvenim kartonom niti je neku utakmicu pauzirao zbog žutih kartona! Najbolji ambasador bh. sporta u Turskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije