Posljednja poruka prije strave: Dobro jutro, dušo, volim te...

Radiosarajevo.ba
Posljednja poruka prije strave: Dobro jutro, dušo, volim te...
Foto: Instagram / Reyes sa suprugom

Tragična saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo španjolski nogometaš Jose Antonio Reyes potresla je fudbalski svijet u junu ove godine.

Bivši igrač Arsenala stradao je na 17. kilometru autoceste A-376 između Seville i Utrere. Njegov Mercedes Brabus S550 je pri brzini od 237 kilometara na sat sletio s ceste, udario u nekoliko blokova koji su se nalazili s desne strane, nakon čega se prevrnuo nekoliko puta. Automobil, koji ima 380 konjskih snaga se potom zapalio.

Tragično je stradao i njegov rođak Jonathan Reyes, dok je treći putnik Juan Manuel Calderón preživio uz teške opekline.

Na sahrani se od Reyesa oprostilo nekoliko hiljada ljudi koji su ga došli posljednji put pozdraviti, a posebno emotivna bila je njegova supruga Noelia Lopez. Prošle je više od dva mjeseca od sahrane, a rane su i dalje svježe. U nostalgiji za svojim suprugom, Noelia je na društvenim mrežama objavila screenshot posljednje poruke koju joj je poslao Reyes.

Posljednja poruka - undefined

Foto: Twitter: Posljednja poruka

"Dobro jutro, dušo, volim te", napisao joj je suprug u poruci koju je poslao u 7 i 43 ujutro, a četiri sata poslije preminuo je od posljedica prometne nesreće.

Noelia Lopez se nakon njegove smrti emotivnim pismom oprostila od svog voljenog muža.

"Ljubavi, ne mogu podnijeti ovoliku bol. Ostavio si nas same, uzeo si moju želju za životom. Danas ti moram reći zbogom, ali nemam snage. Reći ću ti vidimo se brzo jer ti i ja ćemo zauvijek biti zajedno. Živote moj, pomozi mi, jer ne mogu zamisliti život bez tebe. Pomozi mi da podignem naše kćerke. Daj mi snage. Mislit ćemo uvijek na tebe, zauvijek te čuvati u svojim srcima. Pružio si nam najbolji mogući život i ostavljaš nas s najboljim uspomenama. U Noelinim očima ću vidjeti tebe, a u Trianinom osmijehu ću se smijati s tobom. Volim te i uvijek ću te voljeti", napisala je.

Jose Antonio Reyes sahranjen je u rodnoj Utreri. Dan prije sahrane, lijes s njegovim tijelom bio je na Sevillinu stadionu Ramon Sanchez-Pizjuanu i tamo se od njega oprostilo više od 11 hiljada ljudi, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije