Poslastica Lige prvaka: Barcelona u Londonu izlazi na megdan Chelseaju

Radiosarajevo.ba
Poslastica Lige prvaka: Barcelona u Londonu izlazi na megdan Chelseaju
U okviru nogometne Lige prvaka, najelitnijeg takmičenja na tlu Starog kontinenta, večeras nas očekuje prava poslastica i derbi osmine finala.

Tačnije, od 20:45 sati na Stamford Bridgeu sastat će se ekipe Chelseaja i Barcelone, ljuti rivali iz brojnih okršaja u Ligi prvaka, koji će u međusobnom duelu tražiti prolazak u četvrtinu finala.

Njihovi dueli uvijek su bili prava poslastica ovog takmičenja, te je sigurno da nas u Londonu očekuje mnogo zanimljvih poteza i dobre igre, posebno uzimajući u obzir da su ove ekipe u posljednjih sedam susreta Lige prvaka remizirale čak šest puta, dok je jednom Chelsea slavio s minimalnih 1:0.

S druge strane, vrlo je važna i forma obje ekipe u domaćim prvenstvima, te dok londonski div muku muči sa opstankom unutar grupe odabranih ekipa koje će i naredne godine nastupati u Ligi prvaka, Barcelona je mnogo rasterećenija jer se već odavno nalazi na prvom mjestu, sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Athletico Madrid.

Pored ovog meča, večeras nas očekuje i ogled Bayerna i Besiktasa, koji bi također trebao ponuditi dobar nogomet u Minhenu. Veliki Bayern ovog puta je dobio nešto lakši zadatak, u odnosu na druge velike učesnike Lige prvaka, no zasigurno je da ni Besiktas neće tako lako posustati, posebno uz veliku podršku koju će mu pružiti turski fanovi na tribinama Allianz Arene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije