Poseban dan za kapitena: Edin Džeko protiv Armenije igra 100. utakmicu za BiH

Radiosarajevo.ba
Poseban dan za kapitena: Edin Džeko protiv Armenije igra 100. utakmicu za BiH
Foto: Instagram / Edin Džeko

Edin Džeko (33), napadač Rome i kapiten nacionalnog tima svoje zemlje, za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu će odigrati 100. utakmicu.

Jubilarni meč Džeko će u dresu državne selekcije imati u prvom kolu grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Armenije u subotu, 23. marta, na sarajevskom stadionu Grbavica, gdje je kao dječak i počeo fudbalsku karijeru, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema zvaničnim podacima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, Džeko je za bh. reprezentaciju odigrao 99 utakmica i postigao 55 golova. Debitovao je 2. juna 2007. godine u pobjedi nad Turskom od 3:2 na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo u Sarajevu.

Rekorder po broju nastupa i postignutih golova u reprezentaciji BiH, prije Rome, igrao je za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg i Manchester City.

Utakmica BiH-Armenija igra se u subotu od 20.45 sati. U istom terminu tri dana kasnije na zeničkom stadionu "Bilino polje" Džeko i saigrači ugostiti će Grčku, u drugom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije