Poruka Messiju: Ne dolazi, imaš milione poklonika u muslimanskim zemljama

Radiosarajevo.ba
Poruka Messiju: Ne dolazi, imaš milione poklonika u muslimanskim zemljama
Odbrojavanje traje: 14. juna počinje Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji. Kao i svi učesnici, tako se i Argentina prijateljskim utakmicama priprema za završni turnir. Naredne subote zakazan je meč protiv Izraela koji je dobio neobičnu uvertiru.

Jibril Rajoub, predsjednik Fudbalske federacije Palestine, poslao je pismo Argentinskom savezu sa zahtjevom da prva zvijezda "gauočosa" Lionel Messi ne igra protiv Izraela.

"Messi je simbol mira i ljubavi i zato ne smije nastupiti u prijateljskoj utakmici koju će Izrael zloupotrijebiti kao politički instrument", napisao je Rajoub.

Razlog za ljutitu reakciju je činjenica da će meč Izraela i Argentine biti odigran na stadionu "Teddy Kollek" u Malhi, području Jerusalema gdje je nekada bilo palestinsko selo koje su uništile izraelske trupe 1948. godine. Rajoub je otišao korak dalje od puke molbe.

"Obraćamo se Messiju koji ima milione poklonika u arapskim i muslimanskim zemljama. Od njih ćemo zatražiti da spale navijačke rekvizite s Messijevim simbolima ukoliko nastupi protiv Izraela. Messi, ne dolazi, nemoj uljepšavati lice rasizma", poručio je Jibril Rajoub, predsjednik Fudbalske federacije Palestine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije