Poruka iz Dume: Ruskinje, ne spavajte sa stranim navijačima

Radiosarajevo.ba
Poruka iz Dume: Ruskinje, ne spavajte sa stranim navijačima
Predsjednica odbora ruske Dume za porodična pitanja Tamara Pletnova poručila je Ruskinjama da tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu ne stupaju u seksualne odnose sa stranim navijačima.

Prema riječima Pletnove, Ruskinje bi takvim ponašanjem stvorile sebi mnoge probleme, poput toga da se rađaju djeca u porodici sa jednim roditeljem, ili da se desi da djecu odvedu očevi.

"Čak i ako se dese brakovi nakon takvih situacija, djevojke ne umiju iz njih da se izvuku. Onda dolaze u moju komisiju, plaču, oduzeto im je dijete i tako dalje“, rekla je Pletnova i podsjetila šta se dogodilo nakon Olimpijskih igara održanih u Moskvi 1980. godine, kada je drastično porastao broj samohranih majki.

Predsjednica odbora ruske Dume za porodična pitanja naglasila je da su ta djeca dosta patila.

"A još ako je u pitanju otac druge rase... Trebalo bi da rađamo našu djecu. Nisam nacionalista, ali ipak... Znam da i djeca pate, a onda ih očevi napuste i to je sve. Ostaju ovde s majkom“, izjavila je Pletnova za Radio Govorit Moskva.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji počelo je danas i trajat će do 15. jula.

Očekuje se da će Moskvu tokom prvenstva posjetiti oko milion turista, dok je na zvaničnom sajtu FIFA-e prodano više od dva miliona ulaznica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije