Maestralni Ronaldo het-trikom odveo Portugal u finale prvog izdanja Lige nacija

Radiosarajevo.ba
Maestralni Ronaldo het-trikom odveo Portugal u finale prvog izdanja Lige nacija
Foto: EPA-EFE / Nogometaši Portugala

Na stadionu Dragao u Portu odigran je prvi susret polufinala Lige nacija u kojem je Portugal pobijedio Švicarsku rezultatom 3:1.

Prvi je zaprijetio Cristiano Ronaldo, ali je vrlo loše šutirao u 11. minuti. Isti igrač je doveo domaćina u vodstvo. Prošlo je pola sata igre u prvom dijelu, kada je fudbaler Juventusa prvo izborio slobodan udarac, a onda i fenomenalno pogodio.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela, a onda u nastavku prava drama.

Felix Brych je bio glavni akter.

Naime, izjednačenju Švicarske prethodila je možda i najnevjerovatnija situacija u historiji VAR-a.

Švicarska je bila u napadu, kada je jedan od fudbalera ove selekcije fauliran u šesnaestercu, nakon čega su Švicarci tražili penal.

Sudac se nije oglašavao, te je Portugal krenuo u kontranapad kada je Ronaldo fauliran u šesnaestercu Švicarske, što je sudija odlučio okarakterisati kao jedanaesterac.

Ipak, tada je nastupila VAR provjera, a u momentima kada su Protugalci očekivali da sudac i zvanično dosudi penal njima, on je uvidio da je ranije napravio grešku, te je gledajući snimak dosudio penal Švicarcima.

Siguran realizator bio je Ricardo Rodriguez.

Kada se očekivalo da ćemo dobiti produžetke, fenomenalni Ronaldo je stupio na scenu i postigao dva sjajna pogotka za het-trik i ovjeru plasmana svoje selekcije u finale prvog izdanja UEFA Lige nacija.

Sutra ćemo saznati i drugog učesnika finala kada se sastanu Holandija i Engleska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije