Minimalna pobjeda Portugala protiv Maroka, Ronaldo postigao četvrti pogodak

Radiosarajevo.ba
Minimalna pobjeda Portugala protiv Maroka, Ronaldo postigao četvrti pogodak
Foto: EPA / Cristiano Ronaldo
U prvom susretu drugog kola u grupi B na Svjetskom prvenstvu u Rusiji fudbaleri Portugala odmjerili su snage s fudbalerima Maroka. Slavio je Portugal rezultatom 1:0.

Igrao se četvrti minut susreta kada je Portugal došao do vodstva. Joao Moutinho je izveo korner, a svoj četvrti pogodak na prvenstvu postigao je Cristiano Ronaldo. Najbolji igrač svijeta bio je najviši u šesnaestercu Marokanaca i smjestio loptu iza leđa Munira.

Šest minuta kasnije Ronaldo je mogao i do petog gola, ali je njegov udarac otišao pored desne stative gola Maroka. U 12. minuti prva prilika na drugoj strani. Ziyech je izveo korner, Benatia bio najviši u šesnaestercu, a njegov udarac brani Patricio. Imao je Maroko terensku inicijativu nakon vodstva Portugala, ali se rezultat nije mijenjao.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Portugal. Goncalo Guedes je šutirao, ali po sredini gola, pa je Munir zaustavio njegov pokušaj. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Portugal.

Prvu priliku u nastavku imao je Portugal. Lopta se odbila do Ronalda, ali udarac fudbalera Real Madrida s vrha šesnaesterca odlazi preko prečke gola Maroka. U 57. minuti vidjeli smo fantastičnu asistenciju Rui Patricija. Ziyech je izveo prekid, Belhanda šutirao glavom, a Patricio sjajnom intervencijom spriječio izjednačenje.

Nastavio je Maroko s pritiskom, a novu priliku propustio je Benatija. Nakon gužve u šesnaestercu lopta se odbila do kapitena Maroka, ali je šutirao preko prečke gola Patricija. U 68. minuti pokušao je Ziyech, ali je udarac fudbalera Ajaxa iz slobodnog udarca otišao preko prečke gola Patricija. U 90. minuti sjajan prodor Ziyecha, ali je Pepe izblokirao u posljednjem trenutku. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Portugal. 

Portugacil sada imaju četiri boda nakon dva odigrana kola, dok je Maroko bez bodova. Iran (3) i Španija (1) svoj duel drugog kola igraju večeras u 20 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije