Portugal ima prvu meč loptu protiv Italije

Radiosarajevo.ba
Portugal ima prvu meč loptu protiv Italije
EPA / Portugal - Španija
Fudbalska reprezentacija Portugala večeras će na legendarnom stadionu San Siro igrati protiv reprezentacije Italije i to će Portugalcima biti prva meč lopta za plasman na završni turnir Lige A UEFA-ine Lige nacija.

Talijani su u grupi 3 Lige A odigrli tri utakmice do sada i upisali su po jednu pobjedu, remi i poraz. Poraženi su od Portugala rezultatom 1:0, remizirali na domaćem terenu s Poljskom 1:1 i protiv iste reprezentacije slavili u Varšavi s 1:0.

Portugal je s druge strane odigrao dvije utakmice u grupi 3 Lige nacija i sada ima dvije meč lopte za plasman na završni turnir s obzirom na to da je u obje ostvario trijumf. Na domaćem terenu protiv Italije (1:0) i na gostujućem terenu protiv Poljske s 3:2.

I pored toga blagi favorit u ovoj utakmici po tečaju kladionice Mozzart reprezentacija Italije, a kvota na pobjedu domaćina je 2.30. Kvota na pobjedu Portugala u ovom susretu je 3.50, dok je kvota na remi 3.00.

Dvije reprezentacije odigrale su do sada 26 utakmica, a puno je uspješnija Italija s 18 pobjeda, dva remija i šest poraza. Ukoliko Italija i ostvari trijumf večeras, Portugalu će pobjeda na domaćem terenu u zadnjem susretu protiv Poljske donijeti plasman među četiri najbolje reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije