Poraz Sutjeske, pobjeda Dinama, čudesni preokret PSV-a

Radiosarajevo.ba
Poraz Sutjeske, pobjeda Dinama, čudesni preokret PSV-a
Twitter / Detalj s utakmice Sutjeska - Apoel

U utorak je odigrano pet mečeva u okviru prvih duela 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba su u gostima savladali gruzijski Saburtalo Tbilisi rezultatom 2:0 i tako stekli značajnu prednost pred uzvrat na Maksimiru. Golove za hrvatskog prvaka - u čijim redovima su igrali bh. internacionalci Izet Hajrović i Amer Gojak - postigli su Oršić (67) i Petković iz jedanaesterca (78).

Hajrović upisao asistenciju: Dinamo pobjedom otvorio novu euro sezonu

Crnogorski šampion Sutjeska poražena je u Nikšiću od kiparskog Apoela 0:1, a pogodak odluke postigao je Tomas De Vincenti u 42. minutu iz jedanaesterca. Najbolju priliku za domaći tim imao je rezervista Stefan Nikolić, koji u 69. minutu nije realizirao jedanaesterac.

U najzanimljivijim utakmicama odigranim u utorak češki Plzen i grčki Olympiakos igrali su bez golova 0:0, dok je ekipa PSV Eindhovena kao domaćin savladala švicarski Basel rezultatom 3:2. Kuriozitet: Do 89. minuta na semaforu Philips stadiona u Eindhovenu je stajalo 1:2, a onda su Lammers i Malen donijeli pobjedu holandskom vicešampionu.

U posljednjoj utakmici TNS s Velsa je poražen na svome terenu od danskog FC Koebenhavna (0:2). Revanš mečevi su na programu naredne sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije