Popunjeno Ronaldovo mjesto: Real Madrid predstavio novu "sedmicu"

AA
Popunjeno Ronaldovo mjesto: Real Madrid predstavio novu "sedmicu"
FOTO: AA / Mariano Diaz Mejia
"Sedmica" u španskom fudbalskom klubu Real Madrid koju je skoro deceniju nosio Portugalac Cristiano Ronaldo, nije dugo čekala na novog vlasnika nakon što je Ronaldo nedavno prešao u redove italijanskog Juventusa.

Predsjednik Real Marid Florentino Perez je danas na stadionu Santiago Bernabau u Madridu predstavio novog fudbalera Španca Mariana Diaza Mejiu.

Riječ je o fudbaleru koji podmladak Real Madrida i koji se vratio u "kraljevski klub" nakon 14 mjeseci provedenih u francuskom Lyonu.

Mejia je predstavljen u dresu s brojem sedam, upravo onome koji je 10 godina znojem natapao popularni "CR7".

Iz Real Madrida je ranije saopćeno kako je s Marionom Diazom potpisan ugovor do 2023. godine, te kako je za njega plaćena odšteta Lyonu u vrijednosti od 22 miliona eura.

Mariano je 2011. godine primljen u podmladak Real Madrida, a prije dvije godine je uvršten i u prvi tim. Mladi Španac je rijetko dobivao priliku na Santiago Bernabau, zbog čega je odlučio preći u Lyon, gdje je u prošloj sezoni zabilježio 37 nastupa i 18 golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije