Ponovo otvoren slučaj: Cristiano Ronaldo mora na sud, prijeti mu zatvor!

Radiosarajevo.ba
Ponovo otvoren slučaj: Cristiano Ronaldo mora na sud, prijeti mu zatvor!

Sada je zvanično: Superzvijezda Cristiano Ronaldo (34) mora na sud! Razlog je optužba za silovanje koju je protiv fudbalera Juventusa 2009. godine podnijela bivši model Kathryn Mayorga.

Ronaldu je sada dostavljen sudski poziv. To je vidljivo iz dokumenta koji su njegovi advokati podnijeli sudu u Las Vegasu u petak.

Nakon što su dokumenti dostavljeni, proces se može odvijati svojim tokom. Prethodno je bilo teško dostaviti prijavu fudbalskoj zvijezdi, jer je, između ostalog, Ronaldova tačna adresa u Torinu bila nepoznata.

Kathryn Mayorga tvrdi da je 2009. srela tada 24-godišnjeg Ronalda u jednom američkom noćnom klubu. Kasnije ju je navodno pozvao u hotel i tamo silovao. Ronaldo poriče te optužbe.

Nekoliko mjeseci nakon incidenta postignuta je vanparnična nagodba. Mayorga je dobila 375.000 dolara i obećala da neće javno govoriti o tome. 

Mayorgov advokat se ipak žalio 2018. godine. Razlog: Tvrdi da je njegova klijentica potpisala nevažeći i nezakonit sporazum pa su pokrenute nove istrage.

Pošto se Ronaldo suočava sa optužbama mogao bi biti uhapšen čim uđe na tlo SAD-a. Njegov klub Juventus dogovorio je s organizatorom Međunarodnog kupa šampiona da ovog puta ne igra u SAD-u, već u Singapuru protiv Tottenhama (21. jula), u Kini protiv Intera (24. jula) i u Švedskoj protiv Atlética (10. augusta).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije