Pomoćnik Pabla Escobara otkrio jednu od velikih zvijezda Real Madrida

Radiosarajevo.ba
Pomoćnik Pabla Escobara otkrio jednu od velikih zvijezda Real Madrida
Put do uspjeha često je čudniji nego što biste ikada mogli pomisliti, a tako je i sa životnim putem Jamesa Rodrigueza, jedne od najvećih mladih zvijezda današnjeg nogometa, koji je uspio zahvaljujući narko kartelu Pabla Escobara.

Naime, Kolumbijac koji je bio najveća zvijezda Svjetskog prvenstva u Brazilu prije tri godine, trenutno nogometaš velikog Real Madrida do europskih nogometnih terena stigao je zahvaljujući velikoj upornosti Gustava Upeguija, člana Medelin kartela, prenosi The Guardian.

Upegui, koji je bio jedan od partnera Pabla Escobara, bio je jedan od najozloglašenijih narco bossova u Kolumbiji devedesetih godina, u vrijeme kada su svi narko bossovi kupovali nogometne klubove, u želji da otkriju mlade talente i bogato ih unovče u Europi.

Tako je i Upegui otkrio Jamesa, te je još sa 11 godina on postao igrač Envigada, kluba u vlasništvu Upeguija, a njegova porodica dobila je posebne povlastice. No, i pored svega vrhunski treneri tog vremena Jamesu nisu davali previše šansi, jer je bio sitnog rasta.

Njegov drugi otac uspio je pronaći način da riješi i taj problem, te je nabavio steroide koji su mladog nogometaša promovirali u veliku zvijezdu Kolumbije. 

Na samom startu 2006. godine James je upisao prvi debi na velikoj sceni, a samo mjesec dana nakon tog debija njegov mentor Upegui biva ubijen u atentatu. Nakon toga James odlazi u Buenos Aires, gdje se pridružuje Banfieldu, sa kojim osvaja prvenstvo Argentine, a sve ostalo je slavna povijest.

U nedavnom intervjuu Juan Carlos Restrepo, Jamesov očuh, priznao je da je "jedini koji je vjerovao u Jamesa bio Don Gustavo Upegui".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije