Policija Las Vegasa: Ronaldo optužen za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Radiosarajevo.ba
Policija Las Vegasa: Ronaldo optužen za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor
Foto: Radiosarajevo.ba / Cristiano Ronaldo

Policija u Las Vegasu potvrdila je da je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje Cristiana Ronalda iz 2009. godine i da portugalskom napadaču prijeti doživotni zatvor, s obzirom na to da u američkoj državi Nevadi nema zastare za silovanje.

“Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj.", navela je policija u Las Vegasu.  

Ronaldo o optužbi za silovanje: Ne, ne, ne. To je laž, ja sam sretan čovjek!

Oglasio se Ronaldo povodom navoda da je silovao studenticu

Studentica iz Las Vegasa tvrdi da ju je Ronaldo brutalno silovao

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu njemačkom Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. juna 2009. Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa. 

"Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali ne zna za ovih jedan posto", izjavila je Mayorga u intervjuu, prenosi Dnevnik.ba.

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv njemačkog lista. 

Podsjetimo, Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375.000 dolara s računa na britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju.

Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku naknadu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija. 

Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije. 

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uslovnu slobodu tek nakon 10 godina. 

Policija u Las Vegasu sada je objavila da je 13. juna 2009. izašla na teren po dojavi o seksualnom napadu: 

"Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je ljekarski pregled napadnute."

Ali, sada je slučaj opet otvoren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije