Pogledajte stravičan lom noge brazilskog majstora

Radiosarajevo.ba
Pogledajte stravičan lom noge brazilskog majstora
Twitter/Screenshot / stravičan lom noge brazilskog majstora

Nekadašnji ofanzivni vezista Atletiko Madrida, Porta i Juventusa je doživio stravičnu povredu koja bi mogla da mu karijeru okonča ranije nego što je planirao.

Na utakmici Kopa Libertadores između Flamenga i Emeleka 34-godišnji Diego Ribas je polomio nogu nakon borbe za loptu sa igračem suparničkog tima.

Kako je lijeva noga Dijega bila u neprirodnom položaju tokom pada, odmah po udarcu u tlo moglo se primjetiti da se radi o teškoj povredi. Noga se neprirodno zarotirala, a prema prvim ljekarskim izvještajima radi se o dislokaciji i frakturi zgloba lijeve noge zbog koje će van terena biti barem pet mjeseci što znači da je sezona za njega gotova 

Diego je svojevremeno bio jedan od najboljih brazilskih veznih fudbalera, od 2003. do 2017. godine nosio je nacionalni dres te zemlje u kom je nastupao 34 puta. Ponikao je u Santosu, nakon kog je otišao u Evropu i potpisao za Porto.

Potom je igrao za Verder, Juventus i Volfsburg iz kog je otišao na pozajmicu u Atletiko Madrid. Dijega su onda i otkupile “jorgandžije” koje su ga nedugo zatim prodale Fenerbahčeu. Iz turskog kluba se u domovinu vratio 2016. kada je potpisao za Flamengo i postao jedan od ključnih igrača tima iz Rija, prenosi atvbl.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije