Pogledajte radost sina Lea Messija kada mu je tata dobio Zlatnu loptu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte radost sina Lea Messija kada mu je tata dobio Zlatnu loptu
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi sa porodicom

Sjajni Lionel Messi sinoć je osvojio šestu Zlatnu loptu!

Argentinac je ušao u historiju i tako postao prvi igrač sa šest osvojenih trofeja Zlatne lopte.

Velemajstor ponovo najbolji: Lionel Messi šesti put osvojio Zlatnu loptu!

Lionel Messi osvojio je "Zlatnu loptu", nagradu namijenjenu najboljem svjetskom fudbaleru u 2019. godini! Argentinski reprezentativac i fudbaler Barcelone je prestižnu nagradu magazina "France Football" osvojio šesti put u karijeri i tako nadmašio Cristiana Ronalda koji je pet puta bio najbolji. U izboru za "Zlatnu loptu" učestvovalo je 180 novinara iz čitavog svijeta koji su najviše glasova dali Messiju.

Iza sebe je ostavio Cristiana Ronalda sa pet. Portugalac je odlučio da se sinoć ne pojavi na gala ceremoniji u Parizu, pa je otišao u Milano, gdje je dobio priznanje najboljeg nogometaša Serie A u prošloj sezoni. Na svečanosti na kojem je i naš Miralem Pjanić izabran u idealni tim Serie A u sezoni 2018./19

Iza Messija i Ronalda su Michel Platini, Johan Kruyff i Marco van Basten sa po tri Zlatne lopte u svom vlasništvu.

I dok su svi stajaćim ovacijama ispratili Messijev uspjeh i slušali govor, njegov sin je bio presretan što mu je tata izabran za najboljeg nogometaša. 

Uživajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije