Pogledajte majstora: Pjanić ušao s klupe i za 10 minuta donio pobjedu Juventusu

Radiosarajevo.ba
Pogledajte majstora: Pjanić ušao s klupe i za 10 minuta donio pobjedu Juventusu
EPA / Miralem Pjanić
U okviru 16. kola italijanske Serie A, danas je odigrano pet utakmica, no najvažniji susret bio je onaj u Torinu, gdje su se sastali Torino i Juventus.

Sam početak utakmice pripao je ekipi Torina, koja je golom Belottija stigla do vodstva u 16. Minuti, no vrlo brzo se i Stara dama revanširala, a strijelac gola u 28. minuti bio je Higuain.

Od tog trenutka pa do pred sam kraj utakmice gledali smo jednu poprilično ravnopravnu utakmicu, sve dok u 81. minuti u igru nije ušao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je veći dio utakmice proveo na klupi Juventusa. Od tog trenutka igra Stare dame se pokrenula i vrlo brzo su stigli do željenog rezultata.

Najprije je u 82. minuti svoj drugi pogodak na ovom susretu postigao Higuain, a vrlo brzo uslijedila je i majstorija Miralema Pjanića, koji je u 92. minuti zatresao mrežu Torina za konačni rezultat od 1:3.

Ovom pobjedom Juventus je dodatno učvrstio svoju poziciju na vrhu tabele sa 39 bodova, dok sedam bodova, ali i meč manje imaju Roma i Milan, koji se nalaze na drugoj i trećoj poziciji sa identičnim brojem bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije