Pogledajte kako su igrači Željezničara proslavili pobjedu s navijačima

Fena
Pogledajte kako su igrači Željezničara proslavili pobjedu s navijačima
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Slavlje igrača Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase

Nogometaši Željezničara na Koševu danas su pobijedili gradskog rivala Sarajevo sa 3:1 (1:1) u derbi susretu 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Desetom pobjedom u prvenstvu, a drugom ove sezone nad Sarajevom, 'Plavi' su ponovo preuzeli čelnu poziciju na tabli sa 35 bodova, koliko ima i aktualni prvak ali sa slabijom gol razlikom.

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja, a junak utakmice bio je vezni igrač Željezničara Semir Šlitić, dvostruki strijelac i asistent kod drugog gola.

Nogometaši Sarajevo poveli su u 12. minuti, a strijelac je bio je Mersudin Ahmetović, koji je, nakon odlične povratne lopte Dušana Hodžića, matirao Vedrana Kjosevskog.

Željezničar je došao do izjednačujućeg pogotka u 30. minuti. Strijelac gola bio je Semir Štilić, koji je fantastičnim šutem iz slobodnog udarca pogodio mrežu domaćina.

Na samom početku drugog poluvremana Željezničar je došao do preokreta, a strijelac vodećeg pogotka bio je Sulejman Krpić u 46. minuti nakon sjajne asistencije Štilića.

U nastavku je Sarajevo preuzelo inicijativu, a veliku priliku da poravna rezultat imao je Ahmetović nakon dodavanja Velkoskog, ali je Kjosevski odbranio njegov pokušaj.

Plavi su povećeli vodstvo u 70. minuti iz panala. Golman Sarajeva Elvis Džafić je oborio jednog igrača Željezničara, a sudija Haris Kaljanac je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne je bio ponovo Štilić.

Dva minuta kasnije domaći tim je preko Velkoskog imao priliku da smanji predost, ali je njegov pokuša izblokiran. Do kraja susreta nogometaši Sarajeva nisu uspjeli da ozbiljnije ugoroze gradskok rivala koji je zasluženo slavio na Koševu.

Sarajevo - Željezničar 1:3 (1:1)
Stadion: Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" (gledalaca: 13.000)
Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)

Strijelci: 1:0 - Ahmetović (12), 1:1 - Štilić (30), 1:2 - Krpić (49), 1:3 - Štilić (70) 

Žuti kartoni: Oremuš, Rahmanović, Lazić, Hodžić, Tatar, Letić (Sarajevo), Sipović, Alispahić, Ramović, Osmanković, Stevanović, Štilić, Bojo (Željezničar)
Crveni karton: Šerbečić (Sarajevo)

Sarajevo: Džafić, Hebibović (28. Letić), Hodžić, Šerbečić, Lazić, Oremuš (72. Guzina), Gavrić, Rahmanović (59. Milanović), Tatar, Velkoski, Ahmetović

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Osmanković, Sipović, Sadiković, Alispahić (77. Bojo), Štilić, Ramović, Veselinović (84. Veselinović), Krpić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije