Pogledajte kako je Edin Džeko na tečnom italijanskom odgovarao novinarima

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Edin Džeko na tečnom italijanskom odgovarao novinarima
Nakon što je Miralem Pjanić svojevremeno proglašen za najvećeg poliglotu u Romi, čini se da je tu titulu, po prelasku u Juventus, predao svom kolegi i kapitenu iz nacionalnog tima BiH Edinu Džeki.

Iako prošle sezone, nakon dolaska u Italiju, nije uspijevao da pronađe golgeterski ritam, čini se da je kapiten našeg nacionalnog tima i član Rome konačno ušao u golgetersku formu. U sinoćnjoj pobjedi Rome, koja je na domaćem terenu savladala Crotone rezultatom 4:0, Džeko je zaigrao od prve minute i postigao dva gola za svoj tim.

Tokom ove sezone Serije A, Džeko je u pet utakmica postigao četiri gola za Vučicu, opravdavši na taj način povjerenje trenera.

Ipak, pored sinoćnja dva gola kapiten reprezentacije BiH privukao je pažnju i sinoćnjom izjavom za medije. Nakon utakmice, u kojoj je proglašen za najboljeg igrača, Džeko je nakratko razgovarao s novinarima, kojima je na pitanja odgovarao na tečnom talijanskom jeziku.

Podsjetit ćemo se da je tokom ranijih sezona Edin Džeko nastupao u Češkoj, Njemačkoj i Engleskoj, gdje je također bio čest gost raznih medija, a ni u tim prilikama nije mu bio problem govoriti na jeziku države u kojoj je igrao u tom trenutku, te je potvrdio da pored italijanskog tečno govori engleski, češki i njemački.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije