Počinje nova sezona Europske lige: Igraju se 24 meča širom Starog kontinenta

Radiosarajevo.ba
Počinje nova sezona Europske lige: Igraju se 24 meča širom Starog kontinenta
Nakon sjajnog starta nove sezone Lige prvaka, tokom kojeg smo gledali nekoliko sjajnih mečeva na travnjacima širom Starog kontinenta, večeras počinje i Europska liga u nogometu, a očekuje nas 24 meča.

Jedan od derbija prvog kola Europske lige jeste zasigurno meč Hertha BSC – Athletic Bilbao, jer se sastaju timovi iz jakih europskih liga, koji sigurno imaju velike ambicije i u ovom takmičenju. Hertha je plasman u grupnu fazu izborila direktno, dok je Athletic morao igrati dva pretkola u kojima su rutinski odradili posao. 

Prvi favorit ovogodišnjeg izdanja Europske lige, londonski Arsenal, na samom startu ovog takmičenja će ugostiti njemački Keln, koji je lani, baš kao i Topnici, domaće prvenstvo okončao na petom mjestu.

Svoj premijerni nastup u europskim takmičenjima imat će i Hoffenheim koji je svoj uovogodišnju europsku sezonu započeo u Ligi prvaka, ali su odmah eliminisani i sada će prvi put u historiji igrati Europsku ligu, u kojoj njihov je protivnik Braga koja je već starosjedilac, te redovno nastupaju u ovom takmičenju. 

U duelu prvog kola Europske lige snage će odmjeriti i dva povratnika na europsku scenu, ali i dvije ekipe koje dolaze iz veoma jakih liga, a riječ je o italijanskoj Atalanti i engleskom Evertonu. Ipak, tim iz Bergama je osvajanjem četvrtog mjesta u Seriji A izbjegao dodatne utakmice, dok je Everton za prolaz u grupnu fazu morao igrati čak dva pretkola. 

Susreti_Europske_Lige_PrtScr.JPG - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije