Corriere dello Sport: Juventus i Chelsea pregovaraju Pjanićev transfer

Radiosarajevo.ba
Corriere dello Sport: Juventus i Chelsea pregovaraju Pjanićev transfer
EPA / Miralem Pjanić

Italijanski Corriere dello Sport objavio je u petak da su ponovo počeli pregovori u vezi transfera Pjanića na Stamford bridge, a suma koju pominju za prelazak u Chelsea iznosi oko 80 miliona eura.

Novi menadžer Plavaca Maurizio Sarri navodno je predočio listu želja vlasniku Romanu Abramoviču, a na njoj je među prvima i ime Miralema Pjanića, prenio je pomenuti list.

Špekulacije o Pjanićevoj budućnosti u Londonu dodatno su podgrijane i zbog sastanka s agentom Fali Ramadanijem, koji je često blisko sarađivao sa Chelseom.

Ramadani je "pomogao" odlazak Sarija iz Napolija na klupu londonskog kluba, a bio je uključen i u pregovore s Juventusom u vezi transfera Danielea Ruganija i Gonzala Higuaina.

Pored Chelsea, za usluge 28-godišnjeg veznog igrača Zmajevam, kako prenose italijanski mediji, opasno je "zagrizao" i menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola, a ranije je kao Miralemova nova destinacija pominjana i Barcelona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije