Počela sjednica Nogometnog saveza BiH: Predstavnicima medija nisu dozvoli ulaz u zgradu

Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Nogometnog saveza BiH: Predstavnicima medija nisu dozvoli ulaz u zgradu
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH počela je danas u 15 sati u Sarajevu, a jedina tema je ostavka Roberta Prosinečkog, selektora “A“ reprezentacije i eventualno imenovanje njegovog nasljednika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uoči sjednice u Nogometnom savezu: BiH bira novog selektora, postoje dvije opcije

Prosinečki je podnio ostavku u nedjelju uvečer odmah nakon poraza BiH u šestom kolu grupe “J“ kvalifikacija za EURO 2020 u gostima kod Armenije (2:4).

Rukovodstvo NS BiH je odlučilo da sjednica bude zatvorenog tipa te da predstavnicima medija ne dozvoli ulaz u zgradu saveza.

Prosinečki je za selektora BiH imenovan u januaru 2018. godine. Od tada je bh. tim vodio u 18 utakmica u kojima je ostvario sedam pobjeda, šest remija i pet poraza.

Sljedeću utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 u grupi “J“ reprezentacija BiH igraće 12. oktobra, kada će u Zenici ugostiti Finsku.

Poslije šest odigranih kola u grupi “J“ je sljedeći poredak: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenija 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

Na Evropsko prvenstvo 2020. godine plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od deset grupa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije