Plemići trenirali pred utakmicu sa Malmeom, Vukas poručio: Spremni smo

Radiosarajevo.ba
Plemići trenirali pred utakmicu sa Malmeom, Vukas poručio: Spremni smo
Foto: HŠK Zrinjski / Plemići trenirali na Swedbank areni

Fudbaleri Zrinjskog u ovim trenucima treniraju na travnjaku Swedbank stadiona. Na istom terenu sutra će odmjeriti snage sa domaćom ekipom Malmoa u sklopu prvog susreta 3. pretkola Evropske lige.

Prije samog treninga prisutnim predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Plemića Hari Vukas, koji je ovog puta istakao:

“Svi igrači su spremni za utakmicu. Očekujemo tešku utakmicu, Malmö je veoma dobar protivnik, posebno na domaćem terenu. Dobri su u ofenzivnom dijelu, gdje dosta mijenjaju pozicije. Moramo biti kompaktni, agresivni i pametni“, kazao je Hari Vukas okupljenim novinarima.

Predstavnike medija je zanimala razlika između nizozemskog Utrechta i švedskog Malmöa.

“Malmö je drugačiji od Utrechta u tome što igrači imaju puno više kretnji bez lopte. Rosenberg je zasigurno ponajbolji igrač u ekipi. Ima iskustvo igranja u Njemačkoj, a tu je još dosta kvalitetnih nogometaša“, komentirao je Vukas.

“Naravno da nam obrana može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmö ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti. Moramo znati utrčati u pravom trenutku u prazan prostor između linija. Znam da naši navijači dolaze u velikom broju, i uz veliku borbu, agresivnost i pamet vjerujem u dobar rezultat“, kazao je na kraju Vukas te odveo nogometaše na trening.

Prva utakmica trećeg pretkola Europske lige između Malmöa i Zrinjskog igra se u četvrtak u 19 sati, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije