Plavi u posljednjem pripremnom susretu bolji od visočke Bosne

Radiosarajevo.ba
Plavi u posljednjem pripremnom susretu bolji od visočke Bosne
Fudbalski klub Željezničar danas je odigrao posljednju pripremnu utakmicu pred početak drugog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi su slavili protiv visočke Bosne rezultatom 4:2.

Željezničar je do vodstva došao u 12. minuti utakmice. Crnov je asistirao Kajkutu, koji matira nemoćnog golmana Bosne. Do dva gola prednosti Željezničar je došao u 28. minuti utakmice. Kajkut je pogodio prečku, a Zajmović odbijenu loptu šalje u mrežu ekipe iz Visokog.

Bosna je do poluvremena uspjela smanjiti rezultat, a mrežu Fejzića zatresao je Belmin Vila. Treći gol Željezničar je postigao u 56. minuti utakmice. Zeba je uposlio Mujagića koji pogađa prazan gol Bosne.

Novi pogodak Plavi su postigli u 63. minuti utakmice. Projić je ubacio u šesnaesterac, a svoj drugi gol na susretu postigao je Mujagić. Konačnih 4:2 postavio je Hodžić udarcem sa 11 metara.

Željezničar će u prvom kolu drugog dijela prvenstva gostovati kod Krupe na Vrbasu, a utakmica je na rasporedu u subotu u 14 sati i 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije