Plavi sutra sa Slobodom, teren Grbavice sve bolji uoči duela sa Sjevernom Irskom

Radiosarajevo.ba
Plavi sutra sa Slobodom, teren Grbavice sve bolji uoči duela sa Sjevernom Irskom
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija na stadionu Grbavica
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati tuzlansku Slobodu.

Prije press konferencije na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Milomir Odović i napadač Sulejman Krpić, upriličen je obilzak stadiona Grbavica s predstavnicima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Poslije izleta na teren koji je impresivan, zaista dugo pamtim, moram reći da su ljudi zajedno sa svim onima koji su učinili da teren izgleda ovako, uradili pravi posao. Sada je na nama da svojim dobrim igrama opravdamo ulaganja, ali ne samo to već da ovaj sportski segment bude na nivou svih ostalih u klubu", rekao je šef stručnog štaba ekipe s Grbavice - Milomir Odović i dodao:

"Slijedi nam utakmica sa Slobodom nakon utakmice sa Mladosti gdje smo remizirali. Mogli smo mnogo bolje, neke stvari nisu bile na potrebnom nivou, vrlo sam svjestan toga, ali budući da sam s ovom ekipom tek u prvoj trećini prvenstva zaista vjerujem u ovu ekipu. Stvari treba popravljati iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, biti puno bolji. Ova ekipa nije dostigla svoj puni potencijal, ja samo molim za razumijevanje i nadam se da će stvari doći na svoje.

Sloboda je pokazala specifičan način igre, igraju izuzetno motivisano, igraju poprilično na neke duže pasove, ali koje oni dobijaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče, puno duel igre ima u njihovim utakmicama i na tome im moramo odgovoriti. Pokušavaju visoko da stisnu protivnika, nadam se da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Na našem terenu moramo na pravi način odgovoriti i odigrati dobru utakmicu, te napraviti pravi rezultat, a to su u ovom slučaju tri boda", istaknuo je Odović.

Govorio je Odović i o lideru ekipe na terenu.

"Ne može se lider stvoriti vještački. On se mora roditi i na terenu to ostvariti. Činjenica je da nam nedostaju neke nijanse da budemo pravi i da dostignemo puni kapacitet ovih igrača, ali mi se trudimo. Ako ne radite četiri-pet dana određene stvari sa igračima kao da ih nikada niste radili. Došli smo u ritam igranja srijeda-nedjelja i sama verbalna upozorenja nisu dovoljna. Stvari nisu crno bijele, mora se prići problemima na pravi način, vidjeti gdje su, koji igrači ih prave, ne kritikovati ljude već ono što nije dobro popraviti.

Definitivno odigrali smo 2:2, ali činjenica je da dole nismo nikada dobili. Mi smo ti koji smo diktirali tempo bez obzira što smo gubili dvaput. Jednostavno se dogodili da u trenucima kad najbolje igramo primimo gol, to me zabrinjava, ali smo smogli snage da izjednačimo. Poslije toga imali smo neke šanse, stvari nisu jednostavne. Pokušaćemo učiniti sve da iz dana u dan napredujemo iz utakmice u utakmicu", dodao je Odović i nastavio o mladim igračima kluba sa Grbavice:

"I to je jedan proces, stvaranje tima je proces. Krpić je igrao u Slobodi, sad je kod nas, meni je drago da postoje igrače sa kojima se može lako stupiti u komunikaciju, oni koji su korektni prema sebi, pa prema klubu. Razumijemo se. Ali nisu svi takvi. Moraš potrošiti energiju da neke igrače upozoravaš odnosno daješ upute za njihovo dobro i za dobro kluba. Vrlo je indikativno ako to neko prihvata subjektivno, naravno to nije dobro. Svi želimo da izvučemo najviše iz njih, ako daju maksimum, normalno da će biti blizu ekipe.

Činjenica je da imamo mladih igrača koji osciliraju u formi, ali to je kvalitet Željezničara. Ja vjerujem u to, samo treba to podržati, nadam se i da hoće, te da ćemo sljedeće godine imati još nekoliko igrača do 21 godine koji će uz neke koji su sada blizu biti okosnica. Povećavamo taj broj igrača jer je naišla dobra generacija igrača i treba to iskoristiti. Treba vidjeti i za neke igrače na posudbama, treba ih pratiti i vidjeti, ima tu interesantnih igrača i onda je lako kupiti prave igrače. Platiti ih. Onda ćemo biti pravi klub", rekao je Odović.

Nakon Odovića predstavnicima medija obratio se Sulejman Krpić.

"Znamo da sam igrao mnogo u Slobodi, neke četiri godine, sada sam na Grbavici u Željezničaru. Sloboda je promijenila mnogo igrača, ne poznajem ih. Dosta novih i kvalitetnih imena, vidi se da znaju da igraju, doveli su novog trenera koji je 95 minuta na nogama i bodri svoje momke, ali imamo i mi svog trenera koji 96 minuta stoji i bodri nas. Nadam se da ćemo sutra navečer pobijediti", rekao je Krpić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije