Plavi nakon preokreta savladali Mladost na Grbavici, Štilić igrač utakmice

Radiosarajevo.ba
Plavi nakon preokreta savladali Mladost na Grbavici, Štilić igrač utakmice
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / FK Željezničar - FK Mladost

Fudbalski klub Željezničar večeras je nakon reprezentativne pauze na svom terenu dočekao Mladost iz Doboja kod Kaknja u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaćin je slavio rezultatom 2:1. 

Plavi su prvi put zaprijetili preko Štilića nakon dodavanja Veselinovića, ali je udarac veznjaka Plavih zaustavljen. Četiri minute kasnije nova prilika za Plave, a ovaj put Sadiković šutira pored stative gola gostiju.

Domaći su u prilici u 35. minuti susreta, ali je pokušaj Asima Zeca izblokiran. U 38. minuti šok na Grbavici. Mrežu ekipe s Grbavice zatresao je Fanimo. Isti igrač u prilici je nakon kontre u 40. minuti utakmice, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

Plavi su do izjednačenja došli nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu. Pavić je centrirao, a Štilić zatresao mrežu. Nakon izjednačujućeg gola krenuli su siloviti napadi Plavih ka golu gostiju.

U 56. minuti pokušao je Sipović udarcem glavom, ali je ostalo bez promjene. Plavi su u 62. minuti postigli pogodak, ali je on poništen zbog ofsajda uz buru protesta domaćih. Već u narednom napadu glavom je pokušao Alispahić, ali je šutirao pored gola.

Do vodstva Željezničar je došao u 70. minuti susreta, a mrežu Mladosti zatresao je Krpić. Plavi su u 78. minuti ponovo tražili jedanaesterac, ali je Štilić zaradio samo žuti karton zbog simuliranja. U 90. minuti odlična prilika za Fanima, ali i loš udarac strijelca jedinog gola za goste. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Željezničar, a za igrača utakmice proglašen je Štilić. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije