Plavi deklasirali Famos u Hrasnici sa 12:0

Radiosarajevo.ba
Plavi deklasirali Famos u Hrasnici sa 12:0
Foto: FK Željeničar / FK Željezničar - FK Famos

Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Famos iz Hrasnice sa 12:0.

U okviru utakmice za treće mjesto Memorijalnog turnira “Četvrta viteška”, Plavi su deklasirali Famos u Hrasnici sa 12:0. Već nakon 15 minuta Željezničar je vodio sa 2:0, a oba gola postigao je Asim Zec. U 17. minuti bilo je 3:0, a sjajnu asistenciju Žerića iskoristio je Dženan Zajmović. U periodu od 29. do 38. minuti Plavi su postigli četiri gola. Prvo je Sinan Ramović postigao gol za 4:0, potom Dženan Zajmović za 5:0. Na 6:0 povisio je svojim drugim golom Ramović, a konačan rezultat od 7:0 prvog dijela postavio je svojim trećim golom Asim Zec, navode iz ovog kluba.

Drugi dio Plavi otvaraju golom u 48. minuti, a strijelac je ponovo bio Sinan Ramović. Svoj prvijenac u dresu Željinog tima Sedad Subašić postigao je u 61. minuti. Agilni Amar Mehić je u 66. minuti izborio kazneni udarac, a potom sam pogodio za bijele tačke za 10:0. Pred kraj susreta su priliku dobili i juniori Plavih, a na najbolji način su je iskoristili Nedim Aljić i Muhamed Salanović koji su postigli golove za konačnih 12:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije