Plava euforija: Kako Manijaci pozivaju na utakmicu protiv Zrinjskog

L. R.
Plava euforija: Kako Manijaci pozivaju na utakmicu protiv Zrinjskog
Facebook / Skandinavija
“Svi na Grbavicu. 29. 04. 2016”

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar i opet su napravili sjajnu akciju kojom su pokazali kako se voli 'svoj' klub. Kako se čini, Plavi će i na utakmici protiv Zrinjskog imati podršku punih tribina.

Svi na Grbavicu. 29. 04. 2016”, glasi poruka koja se putem selfieja iz cijelog svijeta širi fascinantnom brzinom društvenim mrežama.

Jajce, Donji Vakuf, Zagreb, Irak, Južna Afrika, Pariz, Kuvajt, Dubai, Beč, Schwarzwald, London, Skandinavija, SAD, Abu Dhabi...lokacije su s kojih Manijaci šalju pozive za meč protiv Zrinjskog.

“Zrinjski je lider prvenstva kojem je svaka utakmica veoma važna u borbi za titulu, dok su nama bodovi neophodni kako bismo ostvarili plasman na neku od pozicija koje vode u evropske kupove”, poručili su iz FK Željezničar pred utakmicu u petak, a navijači daju sve od sebe da klub s Grbavice potpomognu do cilja.

Podsjećamo vas da su Manijaci u posljednjim sedmicama za Klub, kroz akciju 'Kupi stolicu za evropsku Grbavicu' prikupili 190.607 KM.

Zauzvrat, Željo će do kraja sezone nositi dresove na kojima umjesto reklame neke kompanije piše – Mi smo Željini, Željo je naš.

Obje akcije munjevitom su se brzinom proširile društvenim mrežama, a odziv je doista nevjerovatan – 190 hiljada KM od marta do danas (akcija traje do 31. maja...) pokazuje istinski potencijal navijača najtrofejnijeg kluba u Bosni i Hercegovini.

Lijepa sportska priča o fenomenu plavog pokreta kojeg možda može objasniti jedan od slogana Željinih Manijaka: “Za Želju se ne navija, Željo se voli.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije