Platini: Malo smo varali na žrijebu za SP 1998.

Fena
Platini: Malo smo varali na žrijebu za SP 1998.
Michel Platini, proslavljeni francuski nogometaš, rekao je da su "malo varali" na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine.

 Platini, koji je bio saradnik u organizovanju Mundijalu u njegovoj zemlji, kaže da je žrijeb bio namješten da se Francuska i Brazil nađu u finalu SP. Naravno, to je podrazumijevalo da će "Tricolori" i "Selecao" uspješno proći grupu, kao i sve utakmice nokaut faze.

"Nismo džabe šest godina naporno radili na Svjetskom prvenstvu, da kasnije ne bismo mogli malo da varamo. Mislite da drugi organizatori nisu to radili? Finale između Francuske i Brazila je bio san svakog", rekao je Platini za "France Bleu Sport", prenosi B92.  

Na kraju su se zaista sastali Francuska i Brazil, a slavila je domaća selekcija sa 3:0. Golove su postigli Zidane dva puta i na kraju Emanuel Petit

Platini je kasnije postao predsjednik UEFA-e na čijem je čelu bio od 2007. do 2015. godine. Iste godine Etički komitet FIFA-e suspendovao je Platinija i bivšeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera na po osam godina iz svih aktivnosti zbog malverzacija novcem FIFA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije