Senzacionalni preokret "đavola" zasjenio čaroliju Ronalda i Pjanića

Radiosarajevo.ba
Senzacionalni preokret "đavola" zasjenio čaroliju Ronalda i Pjanića
Nakon što je Roma u gostima pobijedila CSKA 2:1, a Valencia na Mestalli bila bolja od Young Boysa 3:1, odigrane su i preostale utakmice 4. kola Lige prvaka.

U najzanimljivijem susretu, odigranom u Torinu, Juventus je poražen od Manchester Uniteda 1:2. "Stara dama" povela je sjajnim golom Cristiana Ronalda nakon što mu je fantastično asistirao Bonucci.

Prije i poslije vodećeg gola Juventusa, bh. reprezentativac Miralem Pjanić je izveo niz sjajnih poteza i bio jedan od najboljih igrača na terenu

No, u posljednjih pet minuta desio se veliki preokret: Najprije je lijepim golom iz slobodnog udarca poravnao Juan Mata, a onda je Sandro pogodio za konačnih 1:2.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti ubjedljivu pobjeda Reala u Plzenu 5:0 (Benzema 2, Casemiro, Bale, Cros) te podvig Hoffenheima koji je s deset igrača nadoknadio dva gola zaostatka protiv Lyona i stigao do boda.  

Rezultati i tabela

Grupa E

Bayern – AEK Atina 2:0
Benfica – Ajax 1:1

Rezultati by SofaScore

Grupa F 

Olympique Lyon – Hoffenheim 2:2
Manchester City – Šahtar Donjeck 6:0

Rezultati by SofaScore

Grupa G

CSKA Moskva – Roma 1:2
Viktoria Plzen – Real Madrid 0:5

Rezultati by SofaScore

Grupa H 

Valencia – Young Boys Bern 3:1
Juventus – Manchester United 1:2

Rezultati by SofaScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije