Pjanić za Radiosarajevo.ba: U 2019. imam dva cilja, vjerujem da ću ih ostvariti

Radiosarajevo.ba
Pjanić za Radiosarajevo.ba: U 2019. imam dva cilja, vjerujem da ću ih ostvariti
Foto: EPA-EFE / Miralem Pjanić

Za Miralema Pjanića 2018. godina je bila jedna od boljih u njegovoj karijeri. S Juventusom je ostvario sve što se moglo osvojiti u Italiji, u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine se superiorno prošetao kroz Diviziju B u Ligi nacija i stigao do same svjetske elite. 

Popularni Mire je i na Apeninima velika zvijezda - proglašen je u idelani tim Serie A za 2018. godinu, nanizao je nekoliko maestralnih susreta, kako u dresu Stare dame, tako i među Zmajevima. 

Razgovarao:  Almir Sokolović

Pjanić je u ekskluzivnom intervjuu za Radiosarajevo.ba upravo govorio o godini iz snova, uspjesima u dresu Bosne i Hercegovine i Juventusa, ciljevima, planovima, željama, ali i o Cristianu Ronaldu, Robertu Prosinečkom... 

Radiosarajevo.ba: Iz godine u godinu napredujete, jedan ste od najboljih igrača u Seriji A. Šta očekujete od 2019. godine?

Pjanić: Prije svega, Bosancima i Hercegovcima želim uspješnu Novu godinu. Svima puno zdravlja, što je najbitnije... Sa sportske strane nadam se da ću se s Bosnom i Hercegovinom plasirati na Evropsko prvenstvo, po prvi put.  

Radiosarajevo.ba: Osam godina traje dominacija Juventusa. Mnogi smatraju da je utrka za prvaka već gotova. Šta se treba dogoditi da Napoli ili Inter ponovo zaprijete? 

Pjanić: Zadovoljan sam itekako kako igramo. Super nas ide… Sad ćemo na zasluženi odmor i tek ozbiljne stvari dolaze. Moramo biti spremni za mart kad bude vrijeme da se odlučuje o prvaku u Italiji i Evropi.

Miralem Pjanić - undefined

Foto: EPA-EFE: Miralem Pjanić



Radiosarajevo.ba: Ko su najveći protivnici na putu do titule prvaka Europe?

Pjanić: Moji ciljevi su da osvajam titule i da budem izabran među najboljim igračima. Posebno želim da osvojim Ligu prvaka. Liga prvaka je jasan cilj za nas, o protivniku ne razmišljam. To mi je san.

Radiosarajevo.ba: Pjanić najbolji u Romi, Pjanić među najboljim u Juventusu. Kako biste opisali svoj napredak otkako ste stigli u Torino?

Pjanić: U Seriji A nije lahko, nikada. Ove pobjede su samo zasluga našeg dnevnog rada i volje da budemo najbolji.

Radiosarajevo.ba: Šta ste dobili s dolaskom Cristiana Ronalda i kakvog biste ga opisali? 

Pjanić: To je velika stvar što je Ronaldo došao u Juventus. I to je dokaz kakav je Juventus klub, poštovan od najboljih. Nama puno znači Ronaldov dolazak i bit će nam sigurno najvažniji igrač za osvajanje Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba: Aktivni ste i na humanitarnom polju. Malo o tome govorite?

Pjanić: Volim pomoći, imam priliku da pomognem i to radim od srca. Što bi trebao neko da zna šta radim? Ja to radim od dobre volje i naš narod to zaslužuju.

Radiosarajevo.ba: Bosna i Hercegovina je bila sjajna u 2018. godini, šta nas čeka u narednoj?

Pjanić: Selektor Robert Prosinečki je donio puno dobrih stvari. Sigurno nije bilo lako doći i biti selektor ovoj reprezentaciji, zato što je bilo puno promjena. Ali, Robert je posložio tu grupu od 22, 23 igrača i stvorio je super ekipu, i uz sve i mladu. Mislim da ima puno potencijala za još veći napredak . Velike zahvale idu selektoru i stručnom štabu. Ali ne želimo se dizati prerano, naš jasan cilj mora biti plasman na Evropsko prvenstvo. 

Radiosarajevo.ba: Za kraj, spominjali su se i ponovo spominju prelasci u mnoge klubove. U kojem timu i ligi bi mogao igrati nakon Juventusa? 

Pjanić: Ja sam već u jednom od tri,četiri najveća klubova u Evropi, usvijetu. Lijepo mi je gdje sam. Imam želju da budemo najbolji kao tim i tu želim ostati i osvojiti još puno toga, kazao je Pjanić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije