Pjanić: Poštujemo Barcelonu, ali mi smo Juventus i želimo pobjedu

AA
Pjanić: Poštujemo Barcelonu, ali mi smo Juventus i želimo pobjedu
Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH, pred večerašnji derbi u Ligi prvaka izjavio je da on i njegovi saigrači poštuju Barcelonu, ali da predstavljaju Juventus i da žele pobjedu.

Juventusu je neophodna pobjeda u duelu sa Barcom pred domaćim navijačima kako bi kolo prije kraja grupne faze osigurao plasman u osminu finala.

“Barcelona je veliki protivnik, jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. Imamo priliku da osiguramo prolazak dalje, Barcelona nije bila sretna što je poražena ovdje prošle sezone, baš kao što se nama nije dopao poraz u septembru. Imamo veliko poštovanje prema Barceloni, ali isto tako želimo da pobijedimo. Igramo kući, mi smo 'Juve' i želimo tri boda“, naglasio je Pjanić.

Italijanski mediji prenose kako je bh. fudbaler kazao da se od Barcelone uvijek može nešto naučiti, posebno od igrača kakvi su Sergio Busquets, Iniesta ili ranije Xavi. Ipak, Pjanić najviše razmišlja o svom timu, a ne o protivniku.

“U posljednje tri sezone Lige prvaka Juventus je dva puta stigao do finala, tako da se ne može reći da smo loši. Svašta se može dogoditi u jednoj utakmici, ali naš cilj da prođemo grupu i da ponovo idemo do finala. Mi smo jedini italijanski klub koji je stigao do finala posljednjih godina, to se ne smije uzimati zdravo za gotovo“, istakao je Pjanić.

Utakmica petog kola grupe D Lige prvaka Juventus – Barcelona igrat će se večeras u Torinu sa početkom u 20.45 sati. Nakon četiri kola “Barca“ je lider sa deset bodova, dok je “stara dama“ drugoplasirana sa tri manje. Slijede lisabonski Sporting sa četiri i Olympiakos sa jednim bodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije