Pjanić otkrio ostaje li u Juventusu naredne četiri godine

Anadolija
Pjanić otkrio ostaje li u Juventusu naredne četiri godine
Foto: jonathan Moscrop / Pixsell / Pjanić je glavna karika u dresu Juventusa

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH, nakon sinoćnje utakmice protiv Italije u Torinu za tamošnje medije je izjavio da ima još četiri godine ugovor sa Juventusom i da mu je lijepo u tom klubu.

Mediji prodaju Malog princa: Odlazi li Pjanić iz Juventusa ovog ljeta?

Nude 75 miliona eura za Pjanića, kažu im da nije dovoljno

Naime, 29-godišnjeg Pjanića od kraja sezone mnogi mediji sele u druge evropske klubove, prije svih u Real Madrid, na šta je sjajni bh. fudbaler odgovorio:

“Potpuno sam smiren. Imam još četiri godine ugovor, volim Juventus i mene vole ovdje. Sretan sam u ovom klubu. To je ozbiljan klub i još uvijek mu mogu puno toga dati. Pod ugovorom sam i lijepo mi je ovdje. Veoma sam zadovoljan navijačima i klubom.“

BiH je sinoć poražena od Italije rezultatom 1:2, iako je u sjajnoj utakmici imala prednost 1:0.

Miralem Pjanić poslao poruku fanovima: Jedna rečenica budi posebnu nadu

“Ponosan sam na naše navijače i na našu igru. Zaista smo dobro igrali. Suočili smo se sa sjajnom reprezentacijom Italije. Protiv njih nikada nije lako, ali smo zaslužili bod. Gol koji smo primili na otvaranju drugog poluvremena nas je poremetio. Italija ima sjajne pojedince, a mi smo izgubili previše lopti. Šteta, mogli smo više napraviti“, istakao je Pjanić za italijanske medije.

Pjanić je u Juventus stigao u ljeto 2016. godine iz Rome. Prethodno je igrao u Francuskoj za Metz i Olympique Lyon. U dresu “stare dame“ odigrao je 135 takmičarskih utakmica i postigao 19 golova. Za reprezentaciju BiH nastupio je 85 puta uz 13 pogodaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije