Pjanić i Stara dama na velikom ispitu u Andaluziji

Radiosarajevo.ba
Pjanić i Stara dama na velikom ispitu u Andaluziji
Juventus.com / Miralem Pjanić
Utakmicama u grupama E, F, G i H večeras se nastavlja nogometna Liga prvaka.

Derbi susret petog kola igra se u Sevilli, a domaća ekipa dočekuje Juventus Miralema Pjanića u okviru grupe H na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

Sevilla je vodeća u grupi sa deset bodova i dva boda više od italijanskog Juventusa. Remi u ovoj utakmici bi im najviše odgovarao i tako ju "pogurao" mnogo bliže ka fazi ispadanja i također bi ih ostavio na vrhu tabele.

Juventus će proći dalje ukoliko pobijede ili ako Lyon ne uspije dobiti Dinamo Zagreb. Poraz bi ih ovdje prisilio da čekaju posljednju utakmicu koju igraju protiv Dinama iz Zagreba.

Ove dvije ekipe su do sada odigrale tri međusobna susreta, od kojih su obje pobijedile po jednu utakmicu. 

Što se tiče ozljeda, trener Seville ima skoro cijelu ekipu na raspolaganju, gdje su Fernandez i Nasri pod upitnikom za nastup. Juventus nije baš tako sretan kao Sevilla sa ozljedama, jer su im povrijeđeni neki od ključnih igrača, a na toj listi se nalazi Barzagli, Dybala, Lichtsteiner i Pjaca.

Trener italijanskog prvaka Massimiliano Allegri najavio je na jučerašnjoj konferenciji da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić biti starter i kreator igre zajedno s Claudiom Marchisiom.

U grupi E sastaju se CSKA Moskva i Bayer Leverkusen, dok će Monaco biti domaćin Tottenhamu.

Spursi su na trećem mjestu grupe E, nakon što su pobijedili i remizirali po jednu utakmicu od četiri odigrane do sada. Ova utakmica je pitanje opstanka u ovom natjecanju za Tottenham, jer bi poraz ovdje završio njihovu Ligu prvaka za ovu sezonu, ukoliko i Leverkusen pobijedi CSKA na drugoj strani.

Što se tiče povreda u Monacu je samo upitan Joao Moutinho nakon povrede bedra, ali postoji šansa da će ipak možda i zaigrati. Na drugoj strani su ozlijeđena tri igrača, Alderweireld, Davies i Lamela, koji je bolestan i nije siguran da li će moći nastupiti.

U grupi F Real Madrid i Borussia Dortmund gotovo sigurno su osigurali plasman u nastavak takmičenja. Do kraja samo preostaje da se vidi ko će od ta dva tima završiti na čelu tabele. Real večeras gostuje Sportingu, dok Borussia dočekuje Legiju Varšavu.

U grupi G Leicester City koji je prvoplasiran s deset bodova dočekuje Club Brugge, ekipu koja je bez osvojenog poena. U drugoj utakmici ove grupe Porto gostuje ekipi Kopenhagena. Ovaj susret petog kola je ustvari i direktan okršaj za plasman u nokaut fazu, obzirom da se Kopenhagen trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli i ima samo dva boda manje drugog Porta.

Raspored

E-grupa:
Monaco - Tottenham
CSKA Moskva - Bayer Leverkusen

F-grupa:
Borussia Dortmund - Legia
Sporting - Real Madrid

G-grupa:
Leicester - Club Brugge
Kopenhagen - Porto

Grupa H:
Sevilla - Juventus
Dinamo Zagreb - Lyon

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije