Pjanić govorio o Ligi prvaka, titulama, a najzanimljiviji odgovor je dao o Ronaldu

Radiosarajevo.ba
Pjanić govorio o Ligi prvaka, titulama, a najzanimljiviji odgovor je dao o Ronaldu
Foto: EPA / Miralem Pjanić

Juventus se nalazi pred titulom u Seriji A. Skoro pa niko na Apeninima i ne vjeruje u drugačiji scenarij, posebno nakon nedjeljnog remija Napolija protiv Torina (0:0) u duelu podno Vezuva.

U redovima Stare dame sada samo razmišljalju o Ligi prvaka i nadolazećoj utakmici protiv Atletica, koja je na rasporedu u srijedu (21 sat).

O predstojećem duelu koji je na rasporedu u Madridu za medije je govorio naš Miralem Pjanić.

“Na nama je da se priviknemo na njihov način igre i dođemo do gola u Madridu. Ekipa Diega Simeonea podsjeća mnogo na našu koju imamo. Mnogo su agresivni, kao i mi, ali mi imamo jače individualce. Moramo napraviti razliku”, dodao je Pjanić i nastavio:

“Atletico će biti motiviran, iako igraju prvu utakmicu kod kuće. Osjećamo da smo jaki iako smo ispali iz Kupa Italije (izbacila ih Atalanta sa 3:0, op. a.). Moramo poboljšati dvije ili tri stvari kako bismo bili još bolji i kako bismo ostvarili naše ciljeve. Primili smo mnogo čudnih golova, moramo se bolje braniti i tu mislim na sve igrače, ne samo na defanzivce”, rekao je Pjanić.

Miralem Pjanić i Cristiano Ronaldo - undefined

Reprezentativac Bosne i Hercegovine za medije je komentirao i Cristiana Ronalda.

“Ronaldo je uvijek bio odlučujući faktor u velikim utakmicama, rođen je da postiže važne golove i sada je u našem timu. To moramo iskoristiti kako bismo osvojili pehar namijenjen osvajaču Lige prvaka. Mogu zamisliti Juventus da osvaja Ligu prvaka u sljedećih nekoliko godina, to je moj san i na pravom sam mjestu da to uradimo”, dodao je Pjanić, koji je ove sezone u 29 utakmica postigao tri gola i upisao četiri asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije