Pjanić dobio novog trenera: Veselim se radu sa jednim igračem

Radiosarajevo.ba
Pjanić dobio novog trenera: Veselim se radu sa jednim igračem
Foto: Screenshot / Maurizio Sarri

Maurizio Sarri predstavljen je danas na svečanoj konferenciji za medije kao novi trener Juventusa.

Rođeni Napolitanac preuzeo je Juventus nakon jedne sezone vođenja Chelseaja s kojim je osvojio treće mjesto u Premiershipu i Europa ligu.

"Kad sam odlazio iz Napolija, želio sam raditi u inozemstvu. Uživao sam u Engleskoj, ali sam u jednom trenutku osjetio da se želim vratiti u Italiju. Nikad nisam vidio takvu želju jednog kluba da budem njegov trener. Ljudi su me dočekali raširenih ruku, a Juventus je najveći klub u Italiji. Ovo je kruna moje karijere u kojoj sam išao korak po korak. Serie C, Serie B, Serie A, Premier liga i sad Juventus", rekao je Sarri.

Novinari su ga pitali da usporedi talijansku ligu s engleskom.

"Imamo jako dug put da dođemo do tog nivoa. Golema je razlika u infrastrukturi. Gostujući po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Atmosfera oko nogometa je također znatno drukčija. Ondje se porazi ne doživljavaju tako dramatično kao u Italiji, drukčiji je mentalitet", odgovorio je Sarri.

"Veselim se radu s Cristianom Ronaldom. Trenirao sam neke velike igrače u karijeri, ali takvog još nisam", dodao je novi trener Juventusa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije