PFDK: Fatih Terim kažnjen sa sedam utakmica zabrane

Anadolija
PFDK: Fatih Terim kažnjen sa sedam utakmica zabrane
Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza (PFDK) kaznila je trenera Galatasaraya Fatiha Terima sa sedam, a pomoćnog trenera Hasana Sasa sa osam utakmica zabrane, zbog nereda nakon istanbulskog derbija između Galatasaraya i Fenerbahčea.

Slične kazne izrečene su i fudbalerima oba kluba. Nakon prošlosedmičnih nereda po završetku istanbulskog derbija, disciplinska komisija je pokrenula postupak, a danas je izrekla oštre kazne za trenere Galatasaraya, kao i igrače oba kluba.

Najstrožije kazne izrečenu su pomoćnom treneru Galatasaraya i bivšem reprezentativcu Turske Hasanu Sasu i fudbaleru Fenerbahčea Brazilcu Jailsonu Siqueiri, a oni su dobili po osam utakmica zabrane.

Trener Galatasaraya Fatih Terim kažnjen je sa sedam utakmica zabrane, fudbaler Galatasaraya Ryan Donk i Fenerbahčea Roberto Soldado po šest utakmica, fudbaler Galatasaraya Badou Ndiaye je dobio pet utakimca i Rodrigues, također iz Galatasaraya, tri utakmice zabrane.

Galatasaray i Fenerbahče remizirali su 2. novembra na stadionu "Turk Telekom" rezultatom 2:2, no nekoliko trenutaka nakon što je okončana utakmica došlo je do nereda i sukoba na terenu.

Sudija je nakon utakmice podijelio tri crvena i jedan žuti karton. Pomoću VAR sistema sudija je crvene kartone dodijelio igračima Fenerbahčea Jailsonu i Robertu Soldadu i igraču Galatasaraya Baduu Ndiayeu, dok je žuti karton dobio Younes Belhanda iz Galatasaraya.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije