Petković: Bolje smo se nosili s emocijama; De Biasi: Nismo imali sreće

Radiosarajevo.ba
Petković: Bolje smo se nosili s emocijama; De Biasi: Nismo imali sreće
EPA / Vladimir Petković
Reprezentacija Švicarske golom Fabiana Schära slavila je protiv reprezentacije Albanije s minimalnih 1:0.

Mogla je ova utakmica završiti drugačije. Odlične prilike imao je Haris Seferović da ekipi Vladimira Petkovića donese ubjedljiviju pobjedu, ali je Etrit Berisha bio uspješniji u šest duela s igračem Eintrachta iz Frankfurta. S druge strane Shkelzen Gashi je u završnici susreta imao fantastičnu priliku da izjednači rezultat, a Gianni De Biasi, selektor Albanije dugo će žaliti zbog te prilike.

Vladimir Petković:

"Bolje smo se nosili se emocijama koje je nosio ovaj susret. Nervozu smo pretvorili u pozitivnu energiju. Mislim da smo igrali puno bolje u prvih 20 minuta, nego u ostatku utakmice. Diktirali smo tempo, a onda smo dozvolili da Albanija ugrozi naš gol nekoliko puta. Čak i u trenucima kada su ostali s deset igrača. Ipak moram reći da smo imali mnogo prilika", rekao je nakon utakmice selektor Švicarske.

Gianni De Biasi:

"Trebao nam je dobar početak, ali to se nije desilo. Pokleknuli smo pod pritiskom u prvih 20 minuta. Kada primite gol, onda je mnogo teže. Mislim da su ključni trenuci utakmice bili pogodak, crveni karton, koji je bio opravdan i tri velika promašaja. Posebno je bolan onaj Gashijev. Nismo imali sreće danas", rekao je nakon utakmice selektor Albanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije